Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

By | October 22, 2014

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee | Saya mula menggunakan set penyusuan Shaklee semasa menyusukan Amni. Apa yang boleh saya katakan adalah SAYA MENYESAL SANGAT setelah amalkan produk ini. Saya jamin, anda pun akan menyesal seperti saya kerana hasil yang terlampau indah dengan set penyusuan shaklee.

# Sesalan 1 : Amni menyusu lama

Saya merancang untuk susukan Amni sehingga usia 2 tahun tapi kerana susu badan yang sentiasa ada, saya menyusukan Amni sehingga usianya 3 tahun malah ketika mengandung. Amni wean off lepas melihat Afiq menyusu dengan saya ketika berpantang.

# Sesalan 2 : EBM penuh peti ais

Saya hanya gunakan peti ais 2 pintu dan EBM untuk Amni penuh di bahagian sejuk beku. Masalah besar sebab tiada ruang untuk simpan bahan mentah. Malah pernah “terpaksa buang EBM” sebab sudah expired. Sedih tapi saya lebih pentingkan nutrisi untuk anak.

# Sesalan 3 : Terpaksa beli pam mahal

Pada mulanya, saya gunakan single pump tapi mengganggu kerja di pejabat kerana sesi pam yang lama dan sehari perlu 3 kali. Saya nekad beli double-sided pump Medela Freestyle. Suami saya terkejut dengar harga. Memang puas hati sebab jimat masa dan saya boleh pumping on the go dalam kereta.

Sesalan saya dengan penyusuan anak-anak bersambung dengan kelahiran Dayyin Afiq. Saya merupakan work and pumping mom semasa menyusukan Amni. Untuk Afiq, saya sudah menjadi Work-At-Home-Mom (WAHM)

# Sesalan 4 : Sakit Bengkak Susu

Set Penyusuan Shaklee

Testimoni saya dan set penyusuan Shaklee

Hari kedua bersalin, saya sudah mula kena bengkak susu. Mana tidaknya sebab saya minum ESP banyak kali sejurus selepas bersalin. Matlamat asal memang mahu percepatkan penghasilan susu badan, akibatnya saya terpaksa pam susu bagi redakan bengkak dan berasa fobia mahu minum ESP.

# Sesalan 5 : Terpaksa kumpul EBM

EBM dengan Set Penyusuan Shaklee

EBM dengan Set Penyusuan Shaklee

Saya tidak ada plan untuk kumpul EBM sebab jadi WAHM, anytime boleh direct feeding Afiq. Tetapi, saya terpaksa pam juga kerana susu badan meriah dan perlu kosongkan breast untuk elakkan Afiq tersedak semasa menyusu disebabkan milk flow yang laju.

Semua sesalan yang saya terpaksa alami kerana menjadi pengguna tegar Set Penyusuan Shaklee sejak dulu dan sekarang. Formula untuk anda lalui perkara yang sama seperti saya sangat simple.

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee + Konsep “Supply vs Demand” = Susu Badan Meriah + Ibu Cergas Anak Sihat

Jika masih teragak-agak untuk mencuba shaklee, saya jamin anda akan betul-betul menyesal jika lambat menggunakan Set Penyusuan Shaklee.

Cabaran Blogging bersama GenkiMomma, My Info Vitamin, VitaMoon & MyFreshVita

Kami adalah pengedar sah shaklee di Puncak Alam, Saujana Utama, Sungai Buloh dan Alam Budiman. Hubungi saya melalui no 0127383040 untuk mendapatkan produk anda serta konsultasi dengan setiap pembelian produk.

16 thoughts on “Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

    1. mychibibox Post author

      Mai, ESP memang angkut gi spital..Lepas bersalin duk pulun minum sebab susu segan-segan nak keluar. Hari ke 3, menangis bengkak susu..Tengok EBM tu, kuning melekat kan?? Nampak creamy sungguh..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge