Category Archives: Alfalfa Complex

Promosi Tahun Baru 2015 Shaklee

Promosi Tahun Baru 2015 Shaklee – Hari pertama tahun baru, Shaklee berikan kejutan demi kejutan dengan 7 promosi serta kemunculan semua 2 produk yang ditunggu-tunggukan. Produk promosi sempena tahun baru adalah Alfalfa Complex dan juga Vivix. Terdapat 2 promosi iaitu : (1) Percuma 1 botol Alfalfa Small dengan Belian 6 botol Alfalfa Small ( 330… Read More »

Tips kempiskan perut buncit dengan mudah

Tips kempiskan perut buncit dengan mudah –  Siapa yang mempunyai masalah perut buncit??Sila angkat mobile phone anda. Hehehe. Perut buncit memang situasi biasa yang dialami oleh para wanita mahupun lelaki. Kadangkala memang kita nampak luaran kurus tapi masih ada juga yang mengalami masalah perut buncit. Dalam proses berdiet juga, walaupun berat badan turun, tidak bermakna… Read More »

Diet Sihat dan Selamat dengan Set Kurus Bajet

Tahun baru pastinya semua orang mempunyai azam baru juga. Saya pasti antara azam yang sering dipasang adalah untuk berdiet bagi mendapatkan berat badan ideal. Tetapi kebanyakan daripada kita, tidak mudah untuk berdiet kerana diet memerlukan tahap disiplin yang tinggi serta menguji kecekalan hati kita. Malah ada yang berkobar-kobar seawal seminggu sahaja dan kemudian azam terkubur… Read More »

Promosi Tahun Baru 2014: Shaklee ALFALFA COMPLEX

Masa memang berlalu sangat pantas. Hari ini sahaja sudah masuk hari ke 7 dalam bulan Januari di tahun baru 2014. Sejak 1hb lagi sudah ramai yang bertanya apakah promosi shaklee untuk tahun baru ini. Ternyata Shaklee memang sayangkan para penggunanya dengan menawarkan ALFALFA COMPLEX yang merupakan Shaklee Signature Product sebagai pembuka tirai 2014. Saya pasti… Read More »

Set Slimming selamat untuk ibu menyusu : Susu Meriah, Berat Turun

Salah satu dilema bagi wanita selepas bersalin adalah masalah berat badan yang tidak kembali ke asal. Tambahan pula bila menyusukan anak, tidak semua product slimming itu sesuai kerana ianya boleh memberi kesan pada bayi anda juga. Bukti paling mudah apa yang anda ambil akan disalurkan kepada bayi anda melalui susu badan. Ada yang risau bayi… Read More »

Kenapa Set TRIPPLE M menjadi pilihan ramai ibu menyusu?

Sejak fenomena ESP melanda Malaysia pada bulan oktober lepas, Shaklee ESP sentiasa menjadi pilihan ramai sebagai sumber protein harian mereka. Saya sendiri terkejut kerana stok ESP di Shaklee Warehouse yang selalunya untuk tempoh 3 bulan telah terjual dalam masa 30 hari dek penangan PROMO ESP daripada Shaklee. Jika sampai begitu sekali laris terjual, tidak perlulah… Read More »

Kurus & langsing dengan set vitamin shaklee bajet

Sana sini panas bercerita tentang kisah mahu kurus ataupun diet. Malah ada yang berjaya menurunkan sehingga 2 angka dalam masa seminggu. Hmmm..Termenung juga saya dengan berita kejayaan sebegini kerana penurunan berat badan yang mendadak membahayakan kesihatan diri. Memang luarannya kita nampak anggun tapi dalaman tidak akan nampak kesannya dalam masa yang singkat. Agak-agak kenapa yang… Read More »

Kenapa perlu ambil vitamin asas selain alfalfa, ostematrix dan ESP??

Situasi 1 : Susu badan saya MERIAH..Alhamdulillah tapi badan saya penatlah..kekadang tu balik rumah tu, dah tak larat nak buat kerja rumah..Rasa nak baring je. Pukul 9 malam saya dah nak tidur sedangkan banyak kerja kena uruskan. Situasi 2 : Saya rasa macam SUPERMOM dan SUPERWIFE..Badan bertenaga. Saya keluar rumah awal dan balik lambat tapi… Read More »

Maklumkan tahap kesihatan anda kepada kami semasa konsultasi

Sepanjang saya mula berkongsi tentang kebaikan product Shaklee, pelbagai jenis penyakit juga yang saya temui. Common illness seperti kencing manis,darah tinggi dan obesity. Ada juga penyakit yang first time saya dengar seperti Systemic Lupus Erythematosus (SLE), Thalasemia, Hyperthyroid, Hipothyroid. Ada juga penyakit kulit seperti Milia. Entry kali ni bukanlah untuk memperkenalkan supplement yang sesuai bagi… Read More »

Saya menyusukan anak, bolehkah berpuasa?? Susu berkurang tak??

Kurang daripada 100 hari lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan untuk tahun Islam 1433. Saya rasa mungkin ramai yang sudah mula berpuasa untuk menggantikan puasa yang di’hutang’ pada tahun lepas termasuklah saya. Bagi mereka yang baru memulakan penyusuan anak, jangan risau dan takut yang puasa akan membuat susu badan anda sedikit. Ianya tidak benar sama… Read More »