Category Archives: Children Health

Rabun Mata Dan Silau Mata Semakin Kurang

Rabun Mata Dan Silau Mata Semakin Kurang Rabun mata bukan lagi menjadi masalah untuk orang dewasa sahaja. Saya sendiri pernah berjumpa dengan kanak-kanak seawal usia 4 tahun sudah memakai kacamata kerana masalah rabun mata. Saya juga tidak terkecuali sudah mengalami rabun mata pada usia 7 tahun. Pada masa kini, memiliki telefon sendiri bukanlah satu perkara… Read More »

Panduan Untuk Anak Susah Makan

Panduan Untuk Anak Susah Makan “Anak saya susah makan” “Anak saya ni cerewet bab makan” “Anak saya ni kurang selera makan” “Anak saya tak mahu makan nasi” Saya rasa ini adalah antara luahan rasa para ibu bapa zaman kini mengenai anak mereka. Memang pening kepala memikirkan masalah anak susah makan terutamanya yang cerewet memilih makan… Read More »

[ Testimoni ] Mealshake Untuk Anak Kesayangan Rita Rudaini

Mealshake Untuk Anak Kesayangan Rita Rudaini Tahukah anda ramai para ibu bapa yang memilih mealshake untuk anak kesayangan mereka termasuklah artis terkenal, Rita Rudaini. Jom lihat snapshot daripada instagram Rita. Sumber : Instagram Rita Rudaini Mealshake menjadi pilihan ramai untuk memastikan anak kesayangan mereka mendapat nutrisi untuk melengkapkan pemakanan harian. Tidak ramai ibu bapa yang… Read More »

Pengedar Shaklee Alam Suria, Sungai Buloh dan Puncak Alam

Keluarga mychibibox semakin berkembang dan kali ini saya ingin memperkenalkan pengedar shaklee di kawasan Alam Suria, Sungai Buloh dan Puncak Alam. Bagi anda yang berada di kawasan berkenaan, boleh hubungi Pn Naizatul untuk mendapatkan produk Shaklee anda secara terus. Beliau boleh dihubungi melalui:(1) SMS / whatsApp 019 451 1649(2) Email : naiey08@yahoo.com(3) Add di facebook  : https://www.facebook.com/teratakniagaku… Read More »

Cara beri anak cerewet makan sayur

Ramai ibu yang pening dengan kerenah anak yang memilih makanan. Ada yang hanya mahu makan nasi dengan telur goreng. Ada yang suka makan ayam goreng sahaja. Anak saya, dhia amni juga tidak terkecuali. Walaupun amni makan apa sahaja yang diberikan tapi agak sukar untuk saya pastikan amni makan sayur-sayuran sedangkan semasa memulakan Solid Food untuk… Read More »

Mealshake kembali ke pasaran

Alhamdulillah…Mealshake sudah berada di pasaran selepas hampir 2 minggu tiada. Peminat herb-lax dan vitamin C masih perlu menunggu yea..Mealshake memang menjadi pujaan ramai kerana rasa vanilla nya yang harum semerbak. Serius !!! Saya sendiri kurang gemar dengan perisa vanilla juga sudah terjebak. Anak kecil saya, Dhia Amni perlu disorok canister Mealshake daripada pemandangan. Jika tidak,… Read More »

Promosi Shaklee Mealshake Beli 6 PERCUMA 1

Setelah hampir setahun menunggu, akhirnya promosi Mealshake oleh Shaklee telah kembali. Pada bulan Jun ini, Shaklee menawarkan Mealshake Percuma dengan pembelian 6 canister. Sudah tentu yang tersenyum lebar adalah para ibu yang memang gemarkan supplement mealshake untuk si manja. Sepanjang saya menjadi pengedar Sah Shaklee, product Mealshake menjadi pilihan ramai ibu-ibu sebagai pemakanan tambahan untuk… Read More »

Testimoni : Kahak dan kerap selsema beransur kurang dengan Shaklee OmegaGuard**

Seorang ibu memang sangat sayangkan anaknya. Jika anaknya sakit, mereka sanggup berhabisan duit asal dapat menyihatkan serta menceriakan kembali si anak. Antara permasalahan yang sering diajukan pada saya adalah supplement untuk anak-anak yang mengalami masalah berikut : (1) Lemah antibody badan – jika seorang demam di taska / pusat asuhan kanak-kanak, anaknya        pun akan… Read More »

Promosi February : Shaklee OmegaGuard ( Fish Oil)

Antara product yang ditunggu-tunggu setiap tahun adalah Shaklee OmegaGuard. Yang masih blurr tu, inilah Shaklee Fish Oil yang diperbuat daripada minyak ikan tulin melalui 3 kali proses penyulingan. Shaklee OmegaGuard (Fish Oil) mengandungi Omega-3 Fatty Acid yang dilengkapi dengan DHA serta EPA. Omega-3 adalah asid lemak perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu… Read More »

Jom latih Anak Kecil Berpuasa dengan Shaklee

Masa berlalu memang sangat pantas. Tengok-tengok dah separuh tahun 2012 ditinggalkan dan bertemu sekali lagi dengan bulan Ramadhan yang penuh barakah. Ramai juga ibu-bapa yang mula melatih anak mereka untuk berpuasa. Saya kagum dengan anak-anak kecil sekarang yang mula berpuasa seawal usia 5-6 tahun sedangkan saya dahulu mula berpuasa pada usia 8 tahun. Seingat saya,… Read More »