Category Archives: Diari Kurus Kak Cun Tuty

Resepi Ayam Masak Merah Eat Clean

Resepi Ayam Masak Merah Eat Clean | Hari ni kak cun nak kongsi resepi ayam masak merah atau sambal secara eat clean. Masa kak cun awal-awal kongsi yang kak cun buat diet eat clean, ramai juga yang cakap susah hati sebab nanti tak dapat nak makan sambal. Kalau dah tekak melayu tu, mesti nak makan… Read More »

21 Hari Cabaran Eat Clean dengan Fatin Ayuni

21 Hari Cabaran Eat Clean dengan Fatin Ayuni – Dalam entry lepas saya ada cerita yang lepas sebulan ulang-ulang menj berpantang, tekak pun mula susah nak menelan. Kiranya dah masuk tahap bosan. Jadi perlukan sesuatu yang baru untuk meneruskan misi kurus kak cun ni. Terpengaruh dengan Kak Su di FB, kak cun pun terus daftar… Read More »

Turun 4kg dengan Formula Diet Kak Cun

Saya mula misi kurus ni pada 1 Nov 2015. Masa tu azfar usia 3 bulan dan memang fully breastfeeding. Untuk ibu menyusu ni tak bolehlah nak diet secara rendah kalori atau crash diet. Nanti hilang nutrisi untuk anak. Meh saya kongsikan apa formula diet sihat kak cun. Bila dah tahu formula, mudah sikit perancangan tu.… Read More »

5 Persediaan sebelum mula misi kurus

Entry kali ni saya nak cerita sedikit persediaan yang perlu dilakukan sebelum nak mula misi kurus anda. Nak mula berjuang mestilah kena ada persediaan kan? Kalau main redah je, hasilnya pun jadi asal boleh je. 1. Beli Penimbang Digital Mula-mula mestilah nak kena timbang berat badan terkini dan saya sarankan guna penimbang digital. Yang biasa… Read More »