Category Archives: Diet

21 Hari Cabaran Eat Clean dengan Fatin Ayuni

21 Hari Cabaran Eat Clean dengan Fatin Ayuni – Dalam entry lepas saya ada cerita yang lepas sebulan ulang-ulang menj berpantang, tekak pun mula susah nak menelan. Kiranya dah masuk tahap bosan. Jadi perlukan sesuatu yang baru untuk meneruskan misi kurus kak cun ni. Terpengaruh dengan Kak Su di FB, kak cun pun terus daftar… Read More »

5 Persediaan sebelum mula misi kurus

Entry kali ni saya nak cerita sedikit persediaan yang perlu dilakukan sebelum nak mula misi kurus anda. Nak mula berjuang mestilah kena ada persediaan kan? Kalau main redah je, hasilnya pun jadi asal boleh je. 1. Beli Penimbang Digital Mula-mula mestilah nak kena timbang berat badan terkini dan saya sarankan guna penimbang digital. Yang biasa… Read More »

Menu Diet Sarapan Pagi Popular

Menu Diet Sarapan Pagi Popular – Antara kesilapan dalam berdiet adalah tidak mengambil sarapan pagi. Sedangkan sarapan pagi merupakan energy booster dan penentu samada badan cergas atau tidak untuk aktiviti harian anda.  Anda perlu makan sarapan secepat mungkin untuk mengalas perut sebaik sahaja bangun tidur. Sarapan pagi = turun berat badan. Saya pun sedang dalam proses diet… Read More »

Senaman Mudah di Rumah

Senaman Mudah di Rumah – Kita semua tahu pentingnya untuk bersenam setiap hari atau paling minima 2-3 kali seminggu. Namun kekangan masa dengan aktiviti seharian membuatkan masa untuk bersenam telah tiada. Tambahan pula bila bersenam, dalam fikiran kita mesti perlu pergi ke gymnasium atau untuk jogging pun perlu ke taman rekreasi. Jadi ianya juga menjadi… Read More »

Tips kempiskan perut buncit dengan mudah

Tips kempiskan perut buncit dengan mudah –  Siapa yang mempunyai masalah perut buncit??Sila angkat mobile phone anda. Hehehe. Perut buncit memang situasi biasa yang dialami oleh para wanita mahupun lelaki. Kadangkala memang kita nampak luaran kurus tapi masih ada juga yang mengalami masalah perut buncit. Dalam proses berdiet juga, walaupun berat badan turun, tidak bermakna… Read More »

Set Bersalin Shaklee Pilihan terbaik ibu berpantang

Di saat menanti kelahiran anak pertama saya, Dhia Amni saya mencari-cari set bersalin yang dirasakan bersesuaian dengan diri saya. Bila saya bertanya dengan rakan-rakan di sekeliling, ramai yang mengesyorkan untuk mengambil set bersalin berasaskan jamu. Sukar juga untuk saya putuskan set jamu mana yang perlu saya ambil sedangkan saya sendiri sukar untuk mengambil jamu. Tambahan… Read More »

Kawal berat badan berlebihan semasa mengandung dengan set ibu hamil shaklee

Apabila disahkan hamil untuk kali kedua, perasaan saya memang bercampur baur kerana agak terkejut dengan rezeki daripada Allah ini. Antara yang paling saya risaukan adalah kenaikan berat badan yang berlebihan semasa mengandung memandangkan pada ketika disahkan hamil itu, saya sudah berada di paras obesiti. Bayangkan semasa mengandungkan my lil Amni, berat badan saya naik sehingga… Read More »

Set Shaklee Alfalfa Combo – Pilihan orang ramai

Semalam saya ada sesi coaching santai bersama-sama dengan anak baru dalam keluarga mcb family. Bila saya cerita tentang produk promo bulan Januari, Alfalfa Complex beliau ingin tahu yang sebenarnya Alfalfa complex ni sesuai untuk permasalahan bagaimana. Oh, soalan cepu emas juga bagi saya kerana Alfalfa adalah Raja Segala Tumbuhan dan kegunaannya tersangat banyak. Mari saya… Read More »

Diet Sihat dan Selamat dengan Set Kurus Bajet

Tahun baru pastinya semua orang mempunyai azam baru juga. Saya pasti antara azam yang sering dipasang adalah untuk berdiet bagi mendapatkan berat badan ideal. Tetapi kebanyakan daripada kita, tidak mudah untuk berdiet kerana diet memerlukan tahap disiplin yang tinggi serta menguji kecekalan hati kita. Malah ada yang berkobar-kobar seawal seminggu sahaja dan kemudian azam terkubur… Read More »

Promosi Tahun Baru 2014: Shaklee ALFALFA COMPLEX

Masa memang berlalu sangat pantas. Hari ini sahaja sudah masuk hari ke 7 dalam bulan Januari di tahun baru 2014. Sejak 1hb lagi sudah ramai yang bertanya apakah promosi shaklee untuk tahun baru ini. Ternyata Shaklee memang sayangkan para penggunanya dengan menawarkan ALFALFA COMPLEX yang merupakan Shaklee Signature Product sebagai pembuka tirai 2014. Saya pasti… Read More »