Category Archives: Jerawat

Cara Hilangkan Parut Jerawat

Cara Hilangkan Parut Jerawat | Saya pantang nampak jerawat di muka. Mesti tangan gatal nak picit jerawat walaupun tahu akan tinggalkan parut. Tapi, itulah yang saya akan buat. Kesannya adalah parut jerawat yang degil nak hilang daripada muka saya ni Jerawat yang naik di muka saya ini ada beberapa lokasi wajib iaitu dahi, pipi dan… Read More »

[Testimoni] Masalah jerawat dan parut selesai dengan vitamin

Testimoni masalah jerawat dan parut selesai dengan vitamin – Masalah jerawat atau parut jerawat memang memeningkan kepala. Adakala sehingga kita menjadi segan untuk keluar di khalayak ramai kerana sudah pasti kulit muka yang bermasalah jerawat akan menjadi perhatian. Mahukah anda saya kongsikan penyelesaian kepada masalah jerawat anda ?   Mari lihat testimoni sebenar cik E yang… Read More »

Set Penjagaan Kulit – Kulit berseri secara alami

Set Penjagaan Kulit Shaklee – Selama ini saya sering bercerita tentang supplement Shaklee sahaja. Sebenarnya, shaklee juga mempunyai pelbagai rangkaian produk yang lain termasuk set pencuci muka, set shampoo serta set penjagaan rumah.Kali ini saya ingin memperkenalkan set penjagaan kulit shaklee yang menjadi topik hangat perbualan di group whatsApp kami. Saya sendiri rasa seronok dengan set ini… Read More »

Kulit cantik bersinar, bebas jerawat dengan vitamin shaklee

Teguran A“Eh, kenapa muka kau naik jerawat ni?”” Muka kau daripada dulu aku tengok asyik kusam je”Teguran B” Cantiknya kulit muka kau..Bersinar-sinar”” Jelesnya dengan kulit muka. Mulus, jerawat pun segan singgah” Antara teguran A dan teguran B, yang manakah menjadi idaman hati anda? Saya yakin ramai yang mahu mendapat teguran B. Ye lah, siapa yang… Read More »

Tips mudah untuk kulit cantik tanpa jerawat

Mahukah anda saya bongkarkan rahsia untuk mendapatkan kulit yang cantik, gebu, licin tanpa secalit noda pun?? Adakala mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat menjadi kurang berkeyakinan dengan diri sendiri disebabkan penampilan mereka sedangkan mereka mempunyai kebolehan yang unik.Saya yakin anda sudah lama mencari jalan penyelesaiannya namun bertemu jalan buntu. Image google Tips mudah untuk kulit… Read More »

Vitamin untuk kulit cantik – bebas jerawat dan kusam**

Pernah cuba belek pencuci muka anda? Atau barang penjagaan badan mahupun shampoo?? Mesti anda perasan di label ada perkataan VITAMIN C atau VITAMIN E. Betul tak?? Malah jika kita pergi ke spa pasti ada rawatan vitamin c, kolagen atau masker vitamin E. Vitamin C dan Vitamin E adalah antioksidan yang bagus untuk kulit cantik kerana… Read More »

Jerawat semakin halus, suami puji kulit kaki tidak merekah ( Testimoni Bergambar)**

Antara perkara yang mengujakan dalam berkongsi kebaikan Vitamin Shaklee ini adalah feedback rakan-rakan yang telah merasai keseronokan mengamalkan produk Shaklee. Pn Gie adalah kenalan maya saya yang mengambil Euphoria Skin Care dalam bentuk eco pack terlebih dahulu. Alhamdulillah beliau sangat sukakannya dan kini membeli FULL PACK berserta dengan Soy Protein kegemaran ramai, ESP. Melalui perbualan… Read More »

Mahukan kulit yang bebas dari jerawat?

Soalan: Saya mengamalkan pengambilan vitamin C setiap hari sebagai anti oksida selain dikatakan baik untuk kesihatan dan juga kulit. Bagaimana pula dengan vitamin lain seperti E, beta-karoten, mineral zink yang seringkali digabungkan bersama?JawapanTidak dapat dinafikan Vitamin C mungkin merupakan vitamin paling dikenali dan sememangnya layak untuk dihargai kerana fungsinya yang pelbagai kepada kesejahteraan tubuh, termasuklah… Read More »