Category Archives: Masalah Kulit

Kulit Kusam Jadi Berseri Dengan Produk Penjagaan Muka Terbaik

Kulit Kusam Jadi Berseri Dengan Produk Penjagaan Muka Terbaik – Dalam suasana persekitaran yang semakin tercemar, penjagaan muka sangat penting samada untuk lelaki mahupun perempuan untuk mendapatkan kulit yang cantik, berseri dan segar. Namun, terdapat banyak produk di pasaran yang pastinya membuatkan anda pening untuk memilih. Tidak dinafikan, saya sendiri juga sangat sukar untuk memilih… Read More »

[Testimoni] Masalah jerawat dan parut selesai dengan vitamin

Testimoni masalah jerawat dan parut selesai dengan vitamin – Masalah jerawat atau parut jerawat memang memeningkan kepala. Adakala sehingga kita menjadi segan untuk keluar di khalayak ramai kerana sudah pasti kulit muka yang bermasalah jerawat akan menjadi perhatian. Mahukah anda saya kongsikan penyelesaian kepada masalah jerawat anda ?   Mari lihat testimoni sebenar cik E yang… Read More »

Tips mudah untuk kulit cantik tanpa jerawat

Mahukah anda saya bongkarkan rahsia untuk mendapatkan kulit yang cantik, gebu, licin tanpa secalit noda pun?? Adakala mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat menjadi kurang berkeyakinan dengan diri sendiri disebabkan penampilan mereka sedangkan mereka mempunyai kebolehan yang unik.Saya yakin anda sudah lama mencari jalan penyelesaiannya namun bertemu jalan buntu. Image google Tips mudah untuk kulit… Read More »

Shaklee Collagen Powder di majalah iSihat Sept 2012

Shaklee Collagen Powder dengan coverage penuh 1 muka surat di majalah iSihat keluaran September 2012.Mantap sungguhhhh.. Kalau dah sampai masuk majalah iSihat, sudah pasti product ni superb n marvelous kan????Apa anda tunggu lagi.. Jika ingin cantik EKSPRESS, naikkan seri wajah serta hilangkan pigmentation, jom cuba Collagen Powder. Harga?? Berbaloi dengan apa yang anda bayar itu…… Read More »

Vitamin untuk kulit cantik – bebas jerawat dan kusam**

Pernah cuba belek pencuci muka anda? Atau barang penjagaan badan mahupun shampoo?? Mesti anda perasan di label ada perkataan VITAMIN C atau VITAMIN E. Betul tak?? Malah jika kita pergi ke spa pasti ada rawatan vitamin c, kolagen atau masker vitamin E. Vitamin C dan Vitamin E adalah antioksidan yang bagus untuk kulit cantik kerana… Read More »

Sekilas Fakta : GLA Complex ( Shaklee EPO) & Kesihatan Wanita

Evening Primrose Oil (EPO) adalah antara supplement yang biasa didengari dan diambil oleh wanita. Saya juga pernah mengambilnya satu ketika dahulu dengan tujuan untuk kecantikan kulit serta masalah kitaran haid. Namun apa yang kita tidak tahu ialah bukan bahan EPO itu sendiri yang membantu dalam permasalahan wanita. Sebaliknya adalah bahan bernama Gamma Linoleic Acid (GLA)… Read More »

Kenapa Mealshake bagus untuk kulit??**

Kita sedia maklum untuk set kecantikan anda boleh mengambil Vitamin C, B Complex dan Vitamin E. Hasilnya akan lebih ‘segera’ nampak jika anda menambah protien di dalam set ini. Ya, ESP adalah pilihan yang paling baik.  Kenapa protien perlu? Sel-sel tubuh badan kita mengambil masa 90-120 hari untuk proses baik pulih dan penggantian, tanpa protein… Read More »

Jerawat semakin halus, suami puji kulit kaki tidak merekah ( Testimoni Bergambar)**

Antara perkara yang mengujakan dalam berkongsi kebaikan Vitamin Shaklee ini adalah feedback rakan-rakan yang telah merasai keseronokan mengamalkan produk Shaklee. Pn Gie adalah kenalan maya saya yang mengambil Euphoria Skin Care dalam bentuk eco pack terlebih dahulu. Alhamdulillah beliau sangat sukakannya dan kini membeli FULL PACK berserta dengan Soy Protein kegemaran ramai, ESP. Melalui perbualan… Read More »

[ Tips Kecantikan ] Protein untuk kulit yang sihat, bersinar dan anjal

Baru-baru ini saya berjumpa rakan-rakan. Satu perkara yang memeranjatkan saya adalah kerana “Saya dikatakan mempunyai KULIT YANG CANTIK”..Aik, biar betul.. Almaklumlah seperti yang pernah saya katakan, hampir SETAHUN SETENGAH saya tidak mencuci muka langsung sepanjang tempoh mengandung sehinggalah My lil Amni berusia 10 bulan.Alhamdulillah kulit muka saya tidak bermasalah seperti naik jerawat dan sebagainya sepanjang… Read More »

Jatuh cinta dengan Shaklee Nutriwhite & Enfuselle

Mungkin ada yang tidak mengetahui yang Shaklee juga mempunyai rangkaian produk penjagaan kulit selain daripada produk utama iaitu Vitamin. Kecantikan kulit perlulah dijaga daripada luar dan dalaman. Memandangkan tahun ini saya akan memasuki 3-series, maka saya perlulah lebih menjaga kecantikan kulit supaya kekal muda remaja begitu. Ya lah, untuk kekal cantik diusia 50 tahun perlulah… Read More »