Category Archives: Ovarian Cyst

Testimoni Pengguna : Amazing Story, Cyst Mengecut 5.8cm ke 1.4 cm..Pembedahan dibatalkan PLUS disahkan HAMIL**

Teruja sungguh saya membaca kisah kawan kak Nadiah, Puan M dan tidak sabar untuk dikongsikan dengan anda semua. Mungkin ada diantara anda yang mengalami situasi yang sama..Thanks kak Nadiah sebab izinkan saya kongsi kisah ini. Kredit to : Kak Nadia @ exclusivelypumpingmother ——————–**************************—————– Hari ini, ummi sebenarnya nak share dgn kalian satu kisah hebat…ini cerita… Read More »

Langkah berjaga-jaga untuk elakkan cyst & fibroid berulang

Anda mungkin sering mendengar mengenai pesakit kanser yang telah menjalani pembedahan bagi membuang tumor namun ianya berulang semula selepas satu ketika samada bertahun-tahun selepas pembedahan atau segera. Begitu juga dengan keadaan mereka yang menghidapi cyst atau fibroid di mana pertumbuhan semula itu juga berlaku. Walaupun telah dibedah untuk membuang cyst tersebut, kebarangkalian untuk cyst tersebut… Read More »

Hamil ubat terbaik untuk endometriosis ( chocolate cyst)

 Samada kita sedari atau tidak, penyakit endometriosis merupakan antara penyakit yang dihidapi oleh ramai wanita namun masih ramai juga tidak menyedari kewujudan penyakit ini. Ianya boleh berlaku pada wanita seawal usia belasan tahun. Di antara masalah yang berpunca daripada masalah ini adalah senggugut dan kesakitan, kemandulan dan keguguran yang mungkin berulang-ulang. Ia juga boleh menyebabkan… Read More »

Ovarian Cyst kecut dengan Shaklee GLA & DOa

Perkongsian hebat daripada Puan Dilla yang mempunyai ovarian cyst. Namun berkat pengamalan 3 perkara yang konsisten, beliau tidak perlu dibedah.Syukur, Alhamdulillah. Petang tadi pegi klinik untuk scan cyst ovariku..kali terakhir scan pada julai lalu, 2.73cm..dan hari ini, 1.4cm..Syukur Alhamdulillah… Doc : Bagus ye, cyst dah kecut…Mcm mana tu? Memang XDE UBAT UTK KECUTKAN CYST ni.. Pn Dilla… Read More »

Tips meningkat kesuburan bagi lelaki dan wanita

Bagi pasangan yang telah berkahwin, anak adalah antara anugerah tuhan yang ditunggu-tunggu. Namun begitu, tidak semua pasangan bernasib baik mendapat cahaya mata sejurus selepas berkahwin. Ada yang terpaksa menunggu beberapa bulan malahan ada yang telah bertahun berkahwin tetapi masih belum berisi. Kita seringkali juga dengar yang  kononnya masalah kesuburan adalah berpunca daripada pihak wanita sepenuhnya.… Read More »