Category Archives: Set B (Breastfeeding Set)

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee | Saya mula menggunakan set penyusuan Shaklee semasa menyusukan Amni. Apa yang boleh saya katakan adalah SAYA MENYESAL SANGAT setelah amalkan produk ini. Saya jamin, anda pun akan menyesal seperti saya kerana hasil yang terlampau indah dengan set penyusuan shaklee. # Sesalan 1 : Amni menyusu lama Saya merancang untuk susukan Amni sehingga usia 2 tahun… Read More »

Atasi Masalah Susu Merudum Ketika Puasa

Atasi Masalah Susu Merudum Ketika Puasa – Tahun ini sekali lagi saya berpeluang untuk menyusukan anak kecil saya, Afiq usia 4 bulan dalam keadaan berpuasa. Berdasarkan pengalaman lalu, berpuasa sebagai seorang  IBU MENYUSU adalah lebih MENCABAR berbanding berpuasa sebagai ibu hamil. Apatah lagi jika anda hamil dan menyusukan anak anda. Semasa tahun 2011 juga saya mengharungi… Read More »

Testimoni Doktor Sakit Puan dengan Set Penyusuan Shaklee**

Set Penyusuan Shaklee semakin menjadi pilihan ramai ibu zaman sekarang terutamanya mereka yang bekerjaya. Tambahan pula untuk kerjaya yang tidak menentu masa bagi seorang doktor. Kali ini saya ingin kongsikan pengalaman Dr Nik, seorang ibu kepada 4 orang cahaya mata dan merupakan juga seorang Doktor Sakit Puan. Bekerja di sebuah Hospital Besar yang memang sangat… Read More »

Kenapa perlu ambil vitamin asas selain alfalfa, ostematrix dan ESP??

Situasi 1 : Susu badan saya MERIAH..Alhamdulillah tapi badan saya penatlah..kekadang tu balik rumah tu, dah tak larat nak buat kerja rumah..Rasa nak baring je. Pukul 9 malam saya dah nak tidur sedangkan banyak kerja kena uruskan. Situasi 2 : Saya rasa macam SUPERMOM dan SUPERWIFE..Badan bertenaga. Saya keluar rumah awal dan balik lambat tapi… Read More »

Testimoni : Pam sebelah dapat 4-5 oz dan tq untuk petua, nasihat dan perangsang**

Seronok bila ramai ibu-ibu yang mula menyedari kepentingan untuk menyusukan anak mereka. Kita juga sudah dapat melihat iklan berkenaan penyusuan susu ibu di kaca tv serta drama-drama yang menyelitkan kisah ibu bekerjaya yang berusaha untuk susukan anak mereka seperti drama mahabbah. Syukur sesangat. Sejajar dengan perkembangan positif ini, semakin ramai juga ibu-ibu yang ingin mendapatkan… Read More »

Dulu hantar 25 oz, Kini 20 oz sudah mencukupi ( testimoni pengguna)**

Sudah menjadi kebiasaan untuk saya “menemuramah” pelanggan-pelanggan saya sebelum saya mengesyorkan mana-mana produk Shaklee. Malah jika saya mendapat term penyakit yang pertama kali saya dengar, saya akan buat self-study untuk memahami keadaan pelanggan saya. Mana boleh main terjah sahaja kan??? Rakan baru saya, Pn Ana adalah salah seorang yang pada saya sangat unik masalahnya. Di… Read More »

Saya nak MILK BOOSTER sebab susu merudum ( Drop)

Apakah yang anda lakukan apabila susu merudum?? Mula mencari milk booster?? Saya akui yang menerima ramai permintaan untuk ibu-ibu yang ingin mendapatkan euphoria breastfeeding set sebagai MILK BOOSTER. Selalunya saya akan berbelah bahagi antara gembira dan susah hati. Gembira kerana ramai yang mencari vitamin Shaklee dan susah hati kerana tidak pasti samada ibu tersebut benar-benar… Read More »

Kulit Muka Semakin Anjal dengan ESP ( Testimoni Pengguna)**

Bagi pencinta ESP, jika sekali mencuba pasti tidak boleh lupa akan keberkesanan ESP terhadap kesihatan diri serta kulit muka. Pn Eli merupakan antara pelanggan terawal mychibibox semasa pelancaran blog ini pada Jun 2011. Beliau ingin berdiet tanpa menjejaskan susu badan. Antara produk yang diambilnya adalah ESP dan ini komen Pn tentang pengalamannya tahun lepas.  Tarikh… Read More »

Bertenaga dengan Shaklee semasa berpantang**

Pn Zetty merupakan salah seorang pelanggan saya yang terawal dan sekarang merupakan Mychibibox Biz Partner. Beliau tidak berjaya menyusukan anak pertamanya dan berazam untuk menyusukan anak keduanya di samping berdiet. She luv Shaklee so much….. “Firstly saya nak ucap terima kasih kerana berkongsi kebaikan shaklee.. Secondly, thanks sudi menjd lactation consultan x bertauliah >_< in… Read More »

4 Set Penyusuan paling POPULAR

Saya sangat seronok kerana sudah semakin ramai yang berusaha untuk menyusukan bayi mereka sendiri. Sebagai panduan kepada para ibu dan bapa yang baru dalam dunia susu ibu ini, saya perkenalkan 4 jenis set penyusuan yang mempunyai permintaan yang sangat tinggi. Saya sentiasa perlu ada ready-stock untuk mengelakkan kelewatan penghantaran perasan.  Set Penyusuan Tripple M- Lengkap… Read More »