Category Archives: Set D (Skin Care)

Cara Hilangkan Parut Jerawat

Cara Hilangkan Parut Jerawat | Saya pantang nampak jerawat di muka. Mesti tangan gatal nak picit jerawat walaupun tahu akan tinggalkan parut. Tapi, itulah yang saya akan buat. Kesannya adalah parut jerawat yang degil nak hilang daripada muka saya ni Jerawat yang naik di muka saya ini ada beberapa lokasi wajib iaitu dahi, pipi dan… Read More »

Panduan Set Kulit Cantik Shaklee

Panduan Set Kulit Cantik Shaklee – Penampilan diri seseorang itu memainkan peranan kerana fitrah manusia untuk melihat kepada kecantikan kulit wajah seseorang. Malah kulit yang cantik memberikan keyakinan diri pada individu untuk berdepan dengan orang ramai. Saya kongsikan panduan set kulit cantik shaklee untuk anda yang impikan kulit yang cantik kerana ramai yang bertanya produk… Read More »

[Testimoni] Masalah jerawat dan parut selesai dengan vitamin

Testimoni masalah jerawat dan parut selesai dengan vitamin – Masalah jerawat atau parut jerawat memang memeningkan kepala. Adakala sehingga kita menjadi segan untuk keluar di khalayak ramai kerana sudah pasti kulit muka yang bermasalah jerawat akan menjadi perhatian. Mahukah anda saya kongsikan penyelesaian kepada masalah jerawat anda ?   Mari lihat testimoni sebenar cik E yang… Read More »

Kulit cantik bersinar, bebas jerawat dengan vitamin shaklee

Teguran A“Eh, kenapa muka kau naik jerawat ni?”” Muka kau daripada dulu aku tengok asyik kusam je”Teguran B” Cantiknya kulit muka kau..Bersinar-sinar”” Jelesnya dengan kulit muka. Mulus, jerawat pun segan singgah” Antara teguran A dan teguran B, yang manakah menjadi idaman hati anda? Saya yakin ramai yang mahu mendapat teguran B. Ye lah, siapa yang… Read More »

Rahsia awet muda wanita Jepun

Sepanjang saya belajar di Jepun, kecantikan wanita Jepun sangat mencuit hati saya. Walaupun sudah berusia mencecah 50-60 tahun, kulit mereka masih kemerah-merahan. Adakala tertipu juga dengan penampilan mereka sehingga saya menyangka baru berusia sekitar 40-an. Selain itu, tubuh badan mereka sangat segar serta cergas. Tuan rumah saya merangkap seperti mak angkat saya berusia 66 tahun… Read More »

Vitamin untuk kulit cantik – bebas jerawat dan kusam**

Pernah cuba belek pencuci muka anda? Atau barang penjagaan badan mahupun shampoo?? Mesti anda perasan di label ada perkataan VITAMIN C atau VITAMIN E. Betul tak?? Malah jika kita pergi ke spa pasti ada rawatan vitamin c, kolagen atau masker vitamin E. Vitamin C dan Vitamin E adalah antioksidan yang bagus untuk kulit cantik kerana… Read More »

Jerawat semakin halus, suami puji kulit kaki tidak merekah ( Testimoni Bergambar)**

Antara perkara yang mengujakan dalam berkongsi kebaikan Vitamin Shaklee ini adalah feedback rakan-rakan yang telah merasai keseronokan mengamalkan produk Shaklee. Pn Gie adalah kenalan maya saya yang mengambil Euphoria Skin Care dalam bentuk eco pack terlebih dahulu. Alhamdulillah beliau sangat sukakannya dan kini membeli FULL PACK berserta dengan Soy Protein kegemaran ramai, ESP. Melalui perbualan… Read More »

[ Tips Kecantikan ] Protein untuk kulit yang sihat, bersinar dan anjal

Baru-baru ini saya berjumpa rakan-rakan. Satu perkara yang memeranjatkan saya adalah kerana “Saya dikatakan mempunyai KULIT YANG CANTIK”..Aik, biar betul.. Almaklumlah seperti yang pernah saya katakan, hampir SETAHUN SETENGAH saya tidak mencuci muka langsung sepanjang tempoh mengandung sehinggalah My lil Amni berusia 10 bulan.Alhamdulillah kulit muka saya tidak bermasalah seperti naik jerawat dan sebagainya sepanjang… Read More »