Category Archives: Susu Merudum

Atasi Masalah Susu Merudum Ketika Puasa

Atasi Masalah Susu Merudum Ketika Puasa – Tahun ini sekali lagi saya berpeluang untuk menyusukan anak kecil saya, Afiq usia 4 bulan dalam keadaan berpuasa. Berdasarkan pengalaman lalu, berpuasa sebagai seorang  IBU MENYUSU adalah lebih MENCABAR berbanding berpuasa sebagai ibu hamil. Apatah lagi jika anda hamil dan menyusukan anak anda. Semasa tahun 2011 juga saya mengharungi… Read More »

Tq banyak bagi petua nak wat susu banyak *wink*

Saya bukanlah pakar atau mempunyai sijil pengiktirafan daripada mana-mana badan bertauliah. Konsultasi berkenaan product Shaklee mahupun dunia penyusuan susu ibu, semuanya berdasarkan pengalaman saya sendiri. Tidak kurang juga hasil daripada menghadiri Breastfeeding Support Group Meeting (SGM) serta menghadiri kelas penyusuan. “tq kat tuty byk bg cda petua   kalo x cda xtau pun camne nk… Read More »

Tolong!!!!!Susu merudum selepas cuti raya yang lama.

Tolong Susu Merudum Selepas Cuti Raya Yang Lama – Hari raya kali ini terasa sungguh lama. Manakan tidak hampir 10 hari bercuti. Kami sekeluarga pulang ke Kelantan memandangkan Kak Ipar akan berkahwin di hari raya. Bagi saya seorang ibu menyusu, sepanjang tempoh itu jugalah saya gantung pam dan hanya menyusukan my lil amni secara direct… Read More »

Membuat STOK EBM dengan Set Tripple M – Persedian Berpuasa

Satu perkara yang pasti terlintas dalam fikiran ibu menyusu : Bolehkah nak berpuasa ini? Susu macamana nanti?? Tak drop ke susu nanti??? Bagi anda, anda dan anda..Ya, ANDA yang risau dengan masalah di atas, jom bersedia dengan membuat stok EBM sebelum mulanya bulan Ramadhan. Bila dah bersedia daripada awal, hati pun lebih lapang dan kurang… Read More »

Supplement untuk berpuasa seisi keluarga– bertenaga sepanjang hari

Sudah masuk bulan syaaban dan bermakna bulan Ramadhan pun sudah semakin hampir. Rasanya ramai yang sudah mula sibuk untuk berpuasa menggantikan puasa tahun lepas. Yang pasti tahun ini adalah tahun kedua saya lalui sebagai breastfeeding mommy. Amni pun sudah melangkah usia 15 bulan.Kejapnya dah besar anak mama ni. Semakin dekat debaran Ramadhan, semakin kuat jugalah… Read More »

Saya nak MILK BOOSTER sebab susu merudum ( Drop)

Apakah yang anda lakukan apabila susu merudum?? Mula mencari milk booster?? Saya akui yang menerima ramai permintaan untuk ibu-ibu yang ingin mendapatkan euphoria breastfeeding set sebagai MILK BOOSTER. Selalunya saya akan berbelah bahagi antara gembira dan susah hati. Gembira kerana ramai yang mencari vitamin Shaklee dan susah hati kerana tidak pasti samada ibu tersebut benar-benar… Read More »

Susu badan meriah, kulit gebu & masalah sembelit hilang ( Testimoni pengguna)**

Pn Ayu adalah kenalan maya yang baru saya kenali. Beliau masih menyusukan si manjanya dan membeli Set Tripple M. Pada mulanya beliau hanya bercadang untuk membeli set asas bersama ESP, namun setelah berfikir panjang akhirnya Set Tripple M menjadi pilihan hati.  Saya kongsikan testimony Pn Ayu yang sangat menggembirakan hati saya.Serius memang berbunga-bunga hati dibuatnya.… Read More »

Susu Ibu bertambah dengan Power Pumping

Saya sering menekankan tentang kepentingan untuk membuat POWER PUMPING sejak daripada berpantang lagi walaupun ramai yang melakukannya hanya apabila susu mula merudum. Sebenarnya, meningkatkan semula hasil EBM bukanlah satu perkara yang mudah di saat susu mula merudum. Mustahil ke?? Oh, Tidak. KATA KUNCI : Bulatkan hati dan berusaha dengan bersungguh-sungguh. Alhamdulillah saya bersyukur sesangat kerana… Read More »