Category Archives: Testimoni Mealshakes.

[ Testimoni ] Mealshake Untuk Anak Kesayangan Rita Rudaini

Mealshake Untuk Anak Kesayangan Rita Rudaini Tahukah anda ramai para ibu bapa yang memilih mealshake untuk anak kesayangan mereka termasuklah artis terkenal, Rita Rudaini. Jom lihat snapshot daripada instagram Rita. Sumber : Instagram Rita Rudaini Mealshake menjadi pilihan ramai untuk memastikan anak kesayangan mereka mendapat nutrisi untuk melengkapkan pemakanan harian. Tidak ramai ibu bapa yang… Read More »

[ Testimoni ] Berjaya Tambah Berat Badan secara sihat

Testimoni Berjaya Tambah Berat Badan secara sihat –  Masalah kurang berat badan atau underweight juga adalah satu kenyataan yang tidak dapat dinafikan. Badan yang terlalu kurus boleh menyebabkan individu tersebut hilang keyakinan diri. Namun ada di kalangan mereka ini mengalami kesukaran untuk tambah berat badan walaupun makan lebih banyak daripada orang biasa. Underweight dan BMI… Read More »

Masalah sembelit anak dan kekerapan demam berkurang ( Testimoni Pengguna)**

Semasa saya bujang, saya hairan dengan ibu bapa yang sanggup berbuat apa sahaja untuk anak mereka. Setelah saya sendiri memiliki Dhia Amni, saya mula faham dengan perasaan itu. Betapa risaunya terutama apabila anak kita jatuh sakit Walaupun amni jarang sakit tetapi bila sekali sekala demam tu, rasa jenuh juga nak menjaga dan sentiasa berharap supaya… Read More »

Testimoni : Morning Sickness berkurang dengan Shaklee Mealshake**

Selama ini mungkin ada yang beranggapan yang Mealshake hanyalah untuk kanak-kanak sahaja. Walaupun Shaklee juga meletakkan Mealshake di bawah kategori Children Health, namun sebenarnya orang dewasa juga boleh mengambilnya. Saya memang galakkan ibu hamil terutamanya mereka yang mengalami morning sickness yang teruk di awal kehamilan. Saya sendiri sudah laluinya. Badan hampir macam sayur, lembik tidak… Read More »

Set Anakku Manja untuk anak yang sering demam, selesema, batuk dan kurang selera makan

Anak saya, Amni jarang jatuh sakit. Seingat saya sampai umurnya 11 bulan ni baru 3 kali yang demam, batuk dan selesema agak lama la. Lama tu lebih sehari je sebenarnya. Tapi ada juga anak kecil yang sering jatuh sakit sehinggakan hospital / klinik seperti rumah kedua. Setiap bulan pasti perlu menjengah ke sana. Alangkah baiknya… Read More »

Anak lebih aktif, happy dan selera makan bertambah

Anak yang jatuh demam atau sakit sering kehilangan selera makan. Sama seperti anak saya, Dhia Amni. Memang merisaukan sebab anak-anak perlukan makanan untuk lebih bertenaga dan mengembalikan kesihatan badan. Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah anak kurang selera makan, saya suka mengesyorkan pengambilan Shaklee Meal Shakes yang lengkap dengan multivitamin serta protein. Bau vanilla yang harum… Read More »

Sel kulit baru tumbuh dengan Meal Shakes

Rakan saya, Pn Fiza sedang mengandung pada fasa pertama. Walaupun ini adalah kandungan keduanya, segalanya berbeza daripada pengalaman mengandungkan anaknya yang pertama. Beliau telah dimasukkan ke hospital selama 5 hari kerana masalah pendarahan dan dinasihatkan untuk “bed rest” bagi menjaga kandungannya. Saya telah berjumpa dengannya dan memang mukanya sangat pucat serta kurang bermaya. Doktor pakar… Read More »

Alhamdulillah, anak dah nak makan nasi dengan Meal Shakes

Seringkali kita berjumpa dengan kanak-kanak obesiti yang semasa kecil dikatakan comel. Namun hakikatnya, jika ada kanak-kanak yang begitu berselera untuk makan maka ada juga kanak-kanak yang tidak berselera untuk makan. Yang lebih teruk apabila mula memilih makanan. Pening sungguh kepala ibu memikirkan makanan apa yang perlu diberikan. Adakah produk shaklee yang dapat membantu untuk menaikkan… Read More »

Antibodi anak meningkat, Selesema hilang dengan MealShakes

Antara sebab saya sukakan Shaklee kerana rangkaian produknya bukan sahaja untuk orang dewasa malahan boleh diambil oleh si anak kecil. Setakat ini boleh saya katakan Shaklee Meal Shakes adalah produk yang popular di kalangan ibu-ibu yang ingin memastikan kesihatan anak kecil mereka selain OmegaGuard. Meal Shakes didatangkan dalam bentuk serbuk yang lengkap dengan kandungan multivitamin… Read More »