Category Archives: Testimoni Tripple M

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

Kebaikan Set Penyusuan Shaklee | Saya mula menggunakan set penyusuan Shaklee semasa menyusukan Amni. Apa yang boleh saya katakan adalah SAYA MENYESAL SANGAT setelah amalkan produk ini. Saya jamin, anda pun akan menyesal seperti saya kerana hasil yang terlampau indah dengan set penyusuan shaklee. # Sesalan 1 : Amni menyusu lama Saya merancang untuk susukan Amni sehingga usia 2 tahun… Read More »

Testimoni Doktor Sakit Puan dengan Set Penyusuan Shaklee**

Set Penyusuan Shaklee semakin menjadi pilihan ramai ibu zaman sekarang terutamanya mereka yang bekerjaya. Tambahan pula untuk kerjaya yang tidak menentu masa bagi seorang doktor. Kali ini saya ingin kongsikan pengalaman Dr Nik, seorang ibu kepada 4 orang cahaya mata dan merupakan juga seorang Doktor Sakit Puan. Bekerja di sebuah Hospital Besar yang memang sangat… Read More »

Rahsia tambah susu badan dengan Vitamin Shaklee

Sana sini orang bercerita tentang vitamin Shaklee membantu menambah susu badan. Betulkah atau sekadar propaganda penjual?? Ramai juga yang bertanya, “Jika saya amalkan set ini memang boleh jamin susu badan saya banyak ke?” Jawapan saya untuk persoalan di atas adalah YA dan TIDAK. YA, jika anda sangat komited dengan rahsia yang bakal kami kongsikan. TIDAK,… Read More »

Membuat STOK EBM dengan Set Tripple M – Persedian Berpuasa

Satu perkara yang pasti terlintas dalam fikiran ibu menyusu : Bolehkah nak berpuasa ini? Susu macamana nanti?? Tak drop ke susu nanti??? Bagi anda, anda dan anda..Ya, ANDA yang risau dengan masalah di atas, jom bersedia dengan membuat stok EBM sebelum mulanya bulan Ramadhan. Bila dah bersedia daripada awal, hati pun lebih lapang dan kurang… Read More »

Testimoni Tripple M : Anak umur setahun masih pakai breastpad**

Salah satu keperluan yang WAJIB ada bagi ibu bersalin adalah BREASTPAD. Saya sendiri menyediakan washable type dan disposable type breastpad. Seingat saya, saya hanya memakai breastpad sehingga Amni berusia 3 bulan atau mungkin kurang. Rasanya kebanyakan ibu pun mengalami situasi yang lebih kurang sama dengan saya. Image google Namun, pengakuan ikhlas daripada Pn J sangat… Read More »

Susu badan meriah, kulit gebu & masalah sembelit hilang ( Testimoni pengguna)**

Pn Ayu adalah kenalan maya yang baru saya kenali. Beliau masih menyusukan si manjanya dan membeli Set Tripple M. Pada mulanya beliau hanya bercadang untuk membeli set asas bersama ESP, namun setelah berfikir panjang akhirnya Set Tripple M menjadi pilihan hati.  Saya kongsikan testimony Pn Ayu yang sangat menggembirakan hati saya.Serius memang berbunga-bunga hati dibuatnya.… Read More »

Testimoni: Baju basah lepas 10 hari susu merudum

Semalam saya telah menghadiri Seminar Euphoria di dalam usaha untuk menjana pendapatan 4-5angka sebulan.  Di akhir kelas, tetiba saya ditegur oleh cikmah yang baju saya bocor..Eh, terkejut saya..Rupa-rupanya baju saya di bahagian payudara kiri sudah menghasilkan peta. Sepanjang hari semalam, saya perasan yang  baju saya sentiasa basah..Amni sudah berusia 7 bulan jadinya saya memang tidak… Read More »

Sebulan berpuasa ganti.Kuantiti susu tidak terjejas.

Antara cabaran bagi ibu menyusu adalah untuk berpuasa dan memastikan kuantiti susu tidak merudum. Bagaimana perasaan anda jika perlu menggantikan puasa selama sebulan? Alangkan untuk 4-5 hari pun ada yang bertangguh-tangguh apatah lagi jika sebulan. Ikuti kisah Ira yang melahirkan anaknya pada 1 ramadhan tahun lepas dan perlu menggantikan puasa selama sebulan. Apakah perisai yang… Read More »

Keperluan OsteMatrix dan ESP dalam perjalanan penyusuan susu ibu aka Tripple M set

Ramai yang lebih yakin apabila mereka mencuba tips EKSKLUSIF. Alhamdulillah. Namun bagi yang tidak mengambil pakej lengkap pasti kesannya berbeza, dan mungkin juga kesannya sedikit lambat. Macam orang naik basikal dengan motorsikal, pastilah motorsikal lebih selesa untuk ditunggang berbanding basikal. Tetapi kos motorsikal pastinya sedikit mahal berbanding kos sebuah basikal. Apa sebenarnya kepentingan pakej Shaklee… Read More »

Kenapa ada yang gagal walaupun mengamal supplement yang sama?

Di forum tertutup untuk pelanggan kesayangan kami, ada yang mengadu tidak dapat hasil yang memuaskan walaupun mengamalkan supplement yang sama. “ Saya dah amalkan hampir 10 hari tapi susu tak bertambah pun. Risau la nak naik kerja nanti” “Saya pam dekat sejam tapi dapat dalam 2 oz je. Tidak berkesan ke Shaklee ni?” “Saya dah… Read More »