Category Archives: Vitamin C

Testimoni : Bacaan BSP ibu hamil dengan masalah kencing manis cantik dengan set ibu hamil shaklee**

Testimoni : Bacaan BSP ibu hamil dengan masalah kencing manis cantik dengan set ibu hamil shaklee**– Seawal kandungan 12 minggu, kebanyakan ibu hamil yang menjalani pemeriksaan antenatal di klinik kerajaan akan mengambil MGTT atau bahasa mudahnya, minum air gula untuk memastikan ibu hamil tersebut bebas daripada penyakit kencing manis.    Apa itu GDM ? GDM… Read More »

Selamatkah menyusukan anak ketika mengandung

Sebelum ini saya sering memberi konsultasi untuk ibu-ibu mengandung yang masih menyusukan anak mereka. Ramai juga yang mengalami situasi ini dan saya sendiri telah mendapat peluang itu untuk kehamilan kedua ini. Cabaran itu memang sangatlah banyak kerana ianya tidak semudah yang disangkakan. Dhia Amni sudah hampir berusia 2 tahun 3 bulan ketika saya disahkan mengandung.… Read More »

Atasi masalah HB rendah dengan set ibu mengandung shaklee

Pengalaman mengandung anak pertama dengan masalah HB rendah membuatkan saya lebih berhati-hati pada kehamilan kedua kali ini. Bagi mereka yang menjalani pemerikasaan pre-natal di Klinik Kesihatan Kerajaan dan mempunyai masalah HB rendah, ibu mengandung perlu hadir setiap 2 minggu untuk pengambilan darah berbanding ibu mengandung yang normal yang perlu hadir sebulan sekali sahaja. Saya memang… Read More »

Kawal berat badan berlebihan semasa mengandung dengan set ibu hamil shaklee

Apabila disahkan hamil untuk kali kedua, perasaan saya memang bercampur baur kerana agak terkejut dengan rezeki daripada Allah ini. Antara yang paling saya risaukan adalah kenaikan berat badan yang berlebihan semasa mengandung memandangkan pada ketika disahkan hamil itu, saya sudah berada di paras obesiti. Bayangkan semasa mengandungkan my lil Amni, berat badan saya naik sehingga… Read More »

Kulit cantik bersinar, bebas jerawat dengan vitamin shaklee

Teguran A“Eh, kenapa muka kau naik jerawat ni?”” Muka kau daripada dulu aku tengok asyik kusam je”Teguran B” Cantiknya kulit muka kau..Bersinar-sinar”” Jelesnya dengan kulit muka. Mulus, jerawat pun segan singgah” Antara teguran A dan teguran B, yang manakah menjadi idaman hati anda? Saya yakin ramai yang mahu mendapat teguran B. Ye lah, siapa yang… Read More »

Set Bersalin Shaklee

Semasa saya berborak dengan seorang ibu di klinik kesihatan, beliau bertanya set pantang apa yang saya gunakan masa berpantang anak pertama. Dengan pantas saya jawab, SHAKLEE .. Masa 2011 tu, Shaklee bukanlah product yang ada dalam pilihan saya kerana rata-rata menyarankan mengambil NR atau set jamu yang lain. Masalahnya, saya adalah seorang yang SUSAH TELAN… Read More »

Vitamin Shaklee untuk Ibu Hamil

Adakah anda sedang hamil?? Adakah anda sering mabuk sehingga tidak larat membawa diri?? Adakah anda rasa kejang kaki serta sakit pinggang?? Adakah anda mengalami masalah hemoglobin rendah?? Adakah anda muntah setiap kali makan?? Saya pasti ramai ibu-ibu hamil yang mengalami symptom-simptom di atas. Saya sendiri juga sudah melaluinya dengan pakej lengkap di atas semasa mengandungkan… Read More »

Kenapa Set TRIPPLE M menjadi pilihan ramai ibu menyusu?

Sejak fenomena ESP melanda Malaysia pada bulan oktober lepas, Shaklee ESP sentiasa menjadi pilihan ramai sebagai sumber protein harian mereka. Saya sendiri terkejut kerana stok ESP di Shaklee Warehouse yang selalunya untuk tempoh 3 bulan telah terjual dalam masa 30 hari dek penangan PROMO ESP daripada Shaklee. Jika sampai begitu sekali laris terjual, tidak perlulah… Read More »

Bacaan HB shoot daripada 6.1 ke 11.5 dengan set Family Wellness ** ( Testimoni pengguna)

Anemia atau kurang darah adalah keadaan di mana darah kekurangan sel darah merah atau hemoglobin. Hemoglobin ialah bahagian sel darah merah yang mengandungi zat besi. Keadaan ini akan menjejaskan pengaliran oksigen dalam tubuh menyebabkan kelesuan, kelelahan dan membuatnya pengidapnya kelihatan pucat. Antara penyebab anemia adalah : kemusnahan sel darah merah yang terlampau agresif – sel… Read More »

Shaklee Vita-C miliki sijil KKM

Tahukah anda yang setiap product yang mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia akan mempunyai no sijil KKM yang hanya dikeluarkan bagi product itu sahaja. Maknanya, 1 product bersamaan satu no sijil KKM. Sebagai pengguna, kita harus peka dengan setiap product kesihatan yang terdapat di dalam pasaran. Bukan sekadar dengan status halal tetapi juga dengan bahan… Read More »