Category Archives: Weight Management

HB rendah naik dengan set ibu mengandung shaklee

Pada kehamilan pertama dulu, masalah saya adalah HB rendah yang menjadi titik pertemuan saya dengan Shaklee. Untuk kehamilan kali ini, saya baru sahaja membuat buku merah di Klinik Kesihatan dan seperti yang saya jangkakan, sekali lagi HB saya rendah berbanding paras normal. Rendah pun sekitar 10.2 sahaja. Di hujung sesi, saya menerima set vitamin daripada… Read More »

Kurus & langsing dengan set vitamin shaklee bajet

Sana sini panas bercerita tentang kisah mahu kurus ataupun diet. Malah ada yang berjaya menurunkan sehingga 2 angka dalam masa seminggu. Hmmm..Termenung juga saya dengan berita kejayaan sebegini kerana penurunan berat badan yang mendadak membahayakan kesihatan diri. Memang luarannya kita nampak anggun tapi dalaman tidak akan nampak kesannya dalam masa yang singkat. Agak-agak kenapa yang… Read More »

Kenapa saya gagal untuk kuruskan badan??

“ Saya dah buat bermacam-macam jenis diet tapi masih tak berjaya turunkan berat badan”  “ Saya dah ambil product A tapi kenapa orang lain turun. Saya pulak tak turun juga” Jujurnya saya sendiri sudah mengalami situasi di atas. Memang sangat pantang bila nampak promosi atau iklan berkaitan product diet, pasti saya tertarik-tarik untuk mencuba. Akhirnya… Read More »

Ketahui Pola Penurunan berat badan dalam berdiet

 “Saya nak turunkan berat xx kg dalam masa xx” Saya tidak kata mustahil tapi saya risau tentang KESUNGGGUHAN yang dinyatakan. Mudah untuk katakan, “ Saya nak diet” cuma pelaksanaannya tu akan menentukan samada anda serius atau tidak. Saya sentiasa ada untuk memberikan konsultasi berkaitan diet. Jujur saya katakan tidak ramai yang berjaya kerana saya sendiri… Read More »

Berat badan turun dengan Omega(Fish Oil)??**

Kita sering mendengar yang Omega ( Fish Oil) sangat bagus untuk perkembangan otak kerana mengandungi Omega-3 Fatty Acids yang menjadi sumber DHA dan EPA. Namun apa pula kaitannya antara Omega-3 dengan penurunan berat badan?? LEMAK JAHAT yang terkumpul dalam badan kita memerlukan LEMAK BAIK untuk menguraikannya dan membakarnya. Pengambilan LEMAK BAIK yang dimaksudkan bukanlah daripada… Read More »

10 Rahsia untuk Diet Secara Sihat

1. Pastikan terdapat BUAH atau SAYUR-SAYURAN dalam setiap hidangan anda Sayur-sayuran dan buah memberikan anda nutrisi paling banyak dengan kalori terendah. Selain itu, merea mengandungi tinggi serat serta kandungan air yang memberikan anda rasa kenyang. 2. Jangan LANGKAU MASA MAKAN Meninggalkan satu sesi makan bukanlah cara terbaik untuk mengawal sukatan kalori. Sebaliknya anda akan makan… Read More »

Berat TURUN 3kg dengan LECITHIN

Ramai ibu menyusu yang mengalami masalah berat badan setelah melahirkan bayi. Namun begitu tidak semua product pelangsingan sesuai diambil oleh ibu menyusu kerana dikhuatiri memberi kesan kepada bayi. Almaklumlah kerana apa yang ibu ambil akan disalurkan kepada bayi. Shaklee Lecithin adalah satu product yang menjadi pujaan ramai ibu menyusu kerana ianya selamat untuk diambil malah… Read More »

Penting sangatkah DETOX??

DETOX adalah antara perkara yang biasa kita dengari apabila seseorang mengambil produk kesihatan samada untuk berdiet atau memperbaiki kesihatan diri. Apakah itu Detox? Detox adalah satu proses untuk menyingkirkan toksin-toksin berlebihan di dalam badan seseorang. Kesan jika badan tidak melalui proses detox? Perasankah anda yang anda TIDAK DAPAT KEPUTUSAN yang sehebat testimoni lain walaupun mengambil… Read More »

Kulit semakin licin dan masalah DINGIN berjaya diatasi

SMS yang menggembirakan hati saya daripada Puan Shafizah. “Stakat ni alhamdulillah sya puas hati dgn supplement shaklee.KULIT SY DH JD SMAKIN LICIN, MASALAH DINGIN DGN SUAMI PUN DH BERJAYA DI ATASI cma masalh berat bdn je. But hr ni sya rasa badan sya dah megecil kot sbb kain bju kurung sya dh boleh cangkuk.Slalunya tk… Read More »

Tips meningkat kesuburan bagi lelaki dan wanita

Bagi pasangan yang telah berkahwin, anak adalah antara anugerah tuhan yang ditunggu-tunggu. Namun begitu, tidak semua pasangan bernasib baik mendapat cahaya mata sejurus selepas berkahwin. Ada yang terpaksa menunggu beberapa bulan malahan ada yang telah bertahun berkahwin tetapi masih belum berisi. Kita seringkali juga dengar yang  kononnya masalah kesuburan adalah berpunca daripada pihak wanita sepenuhnya.… Read More »