Category Archives: Woman Health

Cara Hilangkan Parut Jerawat

Cara Hilangkan Parut Jerawat | Saya pantang nampak jerawat di muka. Mesti tangan gatal nak picit jerawat walaupun tahu akan tinggalkan parut. Tapi, itulah yang saya akan buat. Kesannya adalah parut jerawat yang degil nak hilang daripada muka saya ni Jerawat yang naik di muka saya ini ada beberapa lokasi wajib iaitu dahi, pipi dan… Read More »

Panduan Set Kulit Cantik Shaklee

Panduan Set Kulit Cantik Shaklee – Penampilan diri seseorang itu memainkan peranan kerana fitrah manusia untuk melihat kepada kecantikan kulit wajah seseorang. Malah kulit yang cantik memberikan keyakinan diri pada individu untuk berdepan dengan orang ramai. Saya kongsikan panduan set kulit cantik shaklee untuk anda yang impikan kulit yang cantik kerana ramai yang bertanya produk… Read More »

Kenapa Perlu Pakai Toner (Penyegar Kulit)?

Kenapa Perlu Pakai Toner (Penyegar Kulit)? – Bila sebut tentang penjagaan kulit wajah, rata-rata memang ramai yang rajin mencuci wajah dengan pencuci muka tapi sayang kerana ianya hanya terhenti di situ sahaja termasuklah saya sebelum ini.  Apatah lagi mahu menyapu toner ke muka. Memang jauh sekali. TETAPI, saya yang sekarang bukanlah saya yang dahulu (… Read More »

Set Penjagaan Kulit – Kulit berseri secara alami

Set Penjagaan Kulit Shaklee – Selama ini saya sering bercerita tentang supplement Shaklee sahaja. Sebenarnya, shaklee juga mempunyai pelbagai rangkaian produk yang lain termasuk set pencuci muka, set shampoo serta set penjagaan rumah.Kali ini saya ingin memperkenalkan set penjagaan kulit shaklee yang menjadi topik hangat perbualan di group whatsApp kami. Saya sendiri rasa seronok dengan set ini… Read More »

Set Shaklee Alfalfa Combo – Pilihan orang ramai

Semalam saya ada sesi coaching santai bersama-sama dengan anak baru dalam keluarga mcb family. Bila saya cerita tentang produk promo bulan Januari, Alfalfa Complex beliau ingin tahu yang sebenarnya Alfalfa complex ni sesuai untuk permasalahan bagaimana. Oh, soalan cepu emas juga bagi saya kerana Alfalfa adalah Raja Segala Tumbuhan dan kegunaannya tersangat banyak. Mari saya… Read More »

Kulit cantik bersinar, bebas jerawat dengan vitamin shaklee

Teguran A“Eh, kenapa muka kau naik jerawat ni?”” Muka kau daripada dulu aku tengok asyik kusam je”Teguran B” Cantiknya kulit muka kau..Bersinar-sinar”” Jelesnya dengan kulit muka. Mulus, jerawat pun segan singgah” Antara teguran A dan teguran B, yang manakah menjadi idaman hati anda? Saya yakin ramai yang mahu mendapat teguran B. Ye lah, siapa yang… Read More »

Cegah Sakit Jantung dengan Shaklee CoQhealth Plus*

Pernahkah anda menerima khabar kematian rakan anda atau mungkin saudara mara anda yang meninggal akibat serangan sakit jantung pada usia yang boleh dikatakan muda. Mungkin usianya baru mencecah 30 – 40 an. Tahukah anda yang penyakit Kardiovaskular merupakan pembunuh nombor 1 penduduk Malaysia? Jantung kita merupakan otot yang paling kuat bekerja di dalam system badan… Read More »

Rahsia awet muda wanita Jepun

Sepanjang saya belajar di Jepun, kecantikan wanita Jepun sangat mencuit hati saya. Walaupun sudah berusia mencecah 50-60 tahun, kulit mereka masih kemerah-merahan. Adakala tertipu juga dengan penampilan mereka sehingga saya menyangka baru berusia sekitar 40-an. Selain itu, tubuh badan mereka sangat segar serta cergas. Tuan rumah saya merangkap seperti mak angkat saya berusia 66 tahun… Read More »

Testimoni 18sx : Seram dengan Shaklee kerana hubungan suami isteri lebih daripada pengantin baru**

Dua tiga hari ini saya senyum lebar dengan feedback daripada pelanggan-pelanggan mychibibox. Alhamdulillah, syukur pada Ilahi kerana mereka mendapat manfaat daripada product ini. Oh, jika anda mengalami masalah semasa pengambilan product ini juga sila maklumkan kepada kami kerana mungkin ada perkara yang kami terlepas pandang. Perkongsian kami di blog ini juga berdasarkan pengalaman saya sendiri… Read More »

Vitamin untuk kulit cantik – bebas jerawat dan kusam**

Pernah cuba belek pencuci muka anda? Atau barang penjagaan badan mahupun shampoo?? Mesti anda perasan di label ada perkataan VITAMIN C atau VITAMIN E. Betul tak?? Malah jika kita pergi ke spa pasti ada rawatan vitamin c, kolagen atau masker vitamin E. Vitamin C dan Vitamin E adalah antioksidan yang bagus untuk kulit cantik kerana… Read More »