Tag Archives: Eat Clean

Turun 4kg dengan Formula Diet Kak Cun

Saya mula misi kurus ni pada 1 Nov 2015. Masa tu azfar usia 3 bulan dan memang fully breastfeeding. Untuk ibu menyusu ni tak bolehlah nak diet secara rendah kalori atau crash diet. Nanti hilang nutrisi untuk anak. Meh saya kongsikan apa formula diet sihat kak cun. Bila dah tahu formula, mudah sikit perancangan tu.… Read More »

5 Persediaan sebelum mula misi kurus

Entry kali ni saya nak cerita sedikit persediaan yang perlu dilakukan sebelum nak mula misi kurus anda. Nak mula berjuang mestilah kena ada persediaan kan? Kalau main redah je, hasilnya pun jadi asal boleh je. 1. Beli Penimbang Digital Mula-mula mestilah nak kena timbang berat badan terkini dan saya sarankan guna penimbang digital. Yang biasa… Read More »